Schrijfwedstrijd 100-jarig TSG: gamechanger volksgezondheid

 

Welke grote of kleinere gamechanger verandert de inhoud, structuur of functioneren van de volksgezondheid over pakweg tien jaar? Dat is de uitdagende vraag van de schrijfwedstrijd ‘TSG Challenge’ van het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, dat dit jaar honderd jaar bestaat.

Het tijdschrift viert dit bijzondere jubileum met een speciaal TSG themanummer, waarin wordt teruggeblikt op honderd jaar aandacht voor de volksgezondheid. Daarnaast is er aandacht voor de uitdagingen die de volksgezondheid te wachten staat als het gaat om klimaat en duurzaamheid. Verder maakt het tijdschrift ruimte om vooruit te blikken met de drie winnende Forum-artikelen van de schrijfwedstrijd. Bij de gamechanger gaat het om een persoon, idee of product dat bestaande verhoudingen radicaal kan veranderen, zoals bijvoorbeeld de aanleg van de riolering in het verleden. Of, buiten het terrein van de volksgezondheid, de komst van internet.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen op basis van verschillende criteria. Het gaat dan onder andere om een op de toekomst gerichte beschrijving van de gamechanger, de impact ervan en de originaliteit. De jury bestaat uit Jet Bussemaker (hoogleraar Beleid, wetenschap en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg, Leiden), Jochen Mierau (hoogleraar Economie van de Volksgezondheid, Groningen) en André Rouvoet (voorzitter GGD GHOR Nederland).

De deadline is 7 april en de drie beste bijdragen worden eind 2022 open access gepubliceerd in het themanummer van TSG.

Wie de uitdaging aan wil gaan, kan zich aanmelden bij TSG@bsl.nl. Je ontvangt dan alle auteursinstructies.