Masterclass in Wageningen: evalueren en aanpassen van interventies in de praktijk

Evaluation and adaptation of public health interventions, zo luidt de titel van een boeiende masterclass eind oktober georganiseerd door de academische werkplaats Agora (Wageningen). Het eerste deel van de masterclass gaat in op het meenemen van de omgeving/context in de evaluatie van interventies in de praktijk. In het tweede deel komt het adaptatieproces aan bod, ofwel: hoe pas je een bestaande en erkende interventie aan de eigen omgeving/context aan.
De masterclass vindt plaats van 29 oktober tot en met 1 november in Wageningen; twee keer twee dagen.

“Het mooiste is om beide delen te volgen, maar je kunt ook kiezen voor één onderdeel”,

vertelt Annemien Haveman, coördinator van Agora.

Het thema van de masterclass is zeer actueel, zegt zij.

“Het RIVM heeft een nieuwe database met erkende interventies, maar de vraag blijft hoe je die interventies op een goede manier inzet. Je moet een interventie altijd aanpassen aan de eigen context of omgeving en de vraag is dan hoe je daarin het beste te werk kunt gaan. Wat mag je wel doen en wat juist niet? Daar gaan we in het tweede deel dus uitgebreid op in, waar we in het eerste deel bespreken hoe je die omgeving/context kunt meenemen in de evaluatie van een interventie.”

Gastsprekers zijn prof. Rob Ruiter (Work and Social Psychology, Maastricht), prof. Emely de Vet (Strategic Communication, Wageningen) en prof. John R. Weisz (Harvard University, Boston, USA).

“We zijn heel blij dat John Weisz naar Nederland komt en zijn verhaal vertelt in de masterclass. Hij is als onderzoeker thuis in zowel de klinische als de alledaagse praktijk en kan een heel mooi overzicht geven.”

Er is veel belangstelling voor deze masterclass, maar er zijn nog plaatsen vrij.

Hier vindt u meer informatie over de masterclass.