Bijeenkomst werkplaatsen Brabant en Limburg “versterkt samenwerking GGD’en”

nieuwsbrief-oktober-afbeelding-nieuwsbericht-2-resize

“Een bijeenkomst die energie geeft, inhoudelijk interessant is en die de samenwerking van onze GGD’en versterkt.” Zo beoordeelt Frank Klaassen de bijeenkomst van de Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid in Brabant en Limburg die op 12 september plaatsvond in Maastricht.

Volgens Klaassen, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Zuid-Limburg, komt de samenwerking van de twee academische werkplaatsen goed van de grond.‘Onderzoekers in de spotlight’ luidde de titel van de bijeenkomst op 12 september. Onderzoekers van zowel de AWPG Limburg als die van Brabant (Tranzo) gaven daar een toelichting op hun onderzoek.

“Dat deden ze op een uitstekende manier. Je zag ook dat zij heel bewust onderzoek doen. Het waren veelal jonge onderzoekers en daar ben ik blij mee. Zij stimuleren nieuw onderzoek binnen de GGD’en”, zegt Frank Klaassen.

Hij benadrukt dat de 6 GGD’en in Zuid-Nederland (1 in Zeeland, 3 in Noord-Brabant en 2 in Limburg) al langer samenwerken.

Voorafgaand aan de presentaties van de verschillende onderzoekers, spraken de programmaleiders Maria Jansen (Limburg) en Ien van de Goor (Brabant) de zaal toe. Zo ging Maria Jansen in op de moeilijkheid van onderzoek doen in een praktijk die constant in beweging is. Ien van de Goor vertelde dat de werkplaatsen goed overeind blijven sinds zij op eigen benen staan.
De beide werkplaatsen hebben nu al enkele bijeenkomsten in gezamenlijkheid georganiseerd. Een volgende bijeenkomst zal weer over een inhoudelijk thema gaan. Verderop in de tijd volgt dan opnieuw een bijeenkomst waarin onderzoekers hun onderzoek toelichten.

Presentaties Onderzoekers in de spotlight.